X kros Stvořidla

Poslední říjnová sobota a sluncem zalitá Stvořidla vítaly účastníky 9. ročníku stejnojmenného Xkrosu. Tento závod byl zároveň posledním dílem Melechovského poháru a právě zde byla šance díky Aleně na zisk tohoto poháru.

Video od pana Šafránka

Jak jsme již dřive uvedli, největší soupeřka Aleny, Markéta Nešetřilová, měla před tímto závodem náskok 1200 bodů a to předstatovalo splnit dvě podmínky. Porazit Markétu o cca 2:10 a zárověn neprohrát s celkovým vítězem asi o 5:30. Tyto rozdíly se odvíjejí od celkového času vítěze a přiznejme, že realizační tým měl vše přesně propočítáno. Při předpokládáném času vítěze 17 minut bylo dáno, že Alena musí jít čas okolo 22:10 což je čas, který dokáže v našem týmu zaběhnout pouze Jindra a byl to právě on, který měl Aleně jako vodič pomoci na trati.

 

Jak je vidět, předzávodní příprava byla dobrá, ale hlavní a nejtěžší úkol čekal na Alenu. Po startovním výstřelu v 11hod., kde v poli závodníku nechyběli Jarda, Jindra, Láďa a všichni naši Pavlové, začal pro Alenu neúprosný boj s časem.

 

Po doběhnutí prvního Péťi Miláčka v čase 17:53 bylo jasné že Alena musí dát závod pod 21:18. V té chvíli letěl čas jako zběsilý. K naší radosti se Alena objevuje v cílové rovině, nachází v sobě poslední zbytky sil na závěrečný důležitý sprint a s náskokem 9-ti vteřin získává Melechovský pohár.

Postupně dobíhají další členové týmu a vůbec ne špatně. Při vyhlašování vítězů v jednotlivých kategoriích to chvílemi vypadá, jakoby si AZ tým udělal ve Stvořidlech oddílový přebor. Jarda, Láďa, Pavlík a Alča berou stříbro, za zmínku stojí i výkon Pavla Maliny, který v celkovém poháru uzavírá top 10.

  

Po vyhlášení už byl čas pouze na radostné oslavy.