Vystrkovská 250

Vystrkovská 250

3.9.2016 se konal 14. ročník“ Vystrkovská250“. Jedná se o štafetový závod dvojic zařazený do „Humpoleckého poháru“. Z  našeho AZ týmu odjíždí dvě dvojice, Jindra s Alčou a Robin s Pavlem.

Zatímco pro  druhou  jmenovanou dvojici jde spíše o získávání zkušeností, Jindra vyhlašuje frontální útok na přetržený převodník (cena pro vítěze). Alča už sice jeden má z minulého roku, ale i druhý by se hodil, aby mu prý nebylo smutno.

Po příjezdu do Vystrkova se dozvídáme, že Fanda Tichý nahrazuje nemocného parťáka Sandry Pytlíkové a z jeho očí lze vyčíst, že trofej zadarmo nikomu nedaruje.

 

Ve 14:00 polovina startovního pole šlápne do pedálů a dvouhodinová bitva začíná. V prvním kole dojíždí první stejně jako loni Tomáš Bakus, za ním na druhém místě Jindra a po dvanácti vteřinách za ním nestárnoucí Fanda.

 

   

Asi 19 minut netrpělivě čekáme  jak se poperou s prvním kolem Alča se Sandrou. Na louce vedoucí k cíli se objevuje Sandra v těsném závěsu sledovaná Alčou, ta v cíli zrychluje, předjíždí Sandru a předává Jindrovi s náskokem dvě vteřiny!!!

 

Druhé kolo v podání mužů je spíše taktickým bojem, soupeři se oťukávají, hlídají navzájem, Jindra se snaží získat v technických pasážích a nakonec předává štafetu s náskokem 14vteřin.

  

A v této chvíli rozjíždí Alča další svůj velký závod, dává Sandře 20vteřin a tím Franta ztrácí Jindru z dohledu, což je důležitý psychologický moment. Navíc Jindra oznamuje, že ve třetím kole za to vezme a opravdu vzal!!!  Zajíždí své nejlepší kolo.

V té chvíli je jasné že už jen  technická závada nebo pád může připravit naše borce o vítězství, to se naštěstí nestalo a tak i přes mohutný nástup Fandy do posledního kola, kdy jeho pláště  trhaly kusy asfaltu se z vítězství radují naši závodníci.

 

Pro poraženou dvojici budiž satisfakcí, že svým skvělým výkonem oba ovládli Humpolecký pohár. Sandra je jistým 100% vítězem kategorii žen, bez ohledu na poslední podnik“ H50“.

A totéž platí i o Fandovi, který je na 99,9% také jistým vítězem. Gratulujeme!!!

Robin s Pavlem si závod také užili, Pavel se v druhém kole potýkal s technickými  problémy ale poprali se oba s tratí se ctí.

výsledky