Poslední březnový víkend

Poslední březnový víkend byl z pohledu AZ týmu SnS  bohatý nejen na sportovní události, ale i velice úspěšný co se týče výsledků našich borců.

    V sobotu 28.3.2015 se konal 74.ročník memoriálu Josefa Kunáška v Čáslavi. Jednalo se o běh na 10km, kterého se zúčastnil Láďa.

Pohledem do výsledkové listiny zjistíme, že se umístil na pátém místě ve své kategorii.

 

    Druhým sobotním závodem byla "První šlapka" v Pařížově, zde se jednalo o 25 km dlouhý závod na horských kolech. Sem zamířil otestovat formu Jindra. Sešlo se asi 30 jezdců a přestože závodu nepředcházela masivní reklama, nechyběli zde závodníci zvučných jmen.

    video    

Konečné čtvrté místo, i přes bramborovou příchuť, nezklamalo ani Jindru a uřčitě ani ty, kteří ho přijeli do Pařížova povzbudit. Jinak závod byl dobře zorganizovaný, útulná hospůdka poskytla příjemné zázemí pro fanoušky a později i pro netradiční vyhlášení vítězů. Na závěr sezóny zde pořádají i "Poslední šlapku" a pokud se nebude termínově krýt s jiným závodem, rádi se zase zúčastníme.

 

    Následující den v neděli nás čekal Běh Chotěbořskem na 10mil (16,1km), který je součástí běžeckého poháru. Lída, Alena a Pavel B. - tři naše želízka v ohni.

    

A byly to právě naše závodnice Lída a Alena, které společně udaly tempo ženské části závodu, tempo kterému ostatní závodnice zdaleka nestačily. Po celý závod děvčata běžela společně bok po boku a tak se rozhodovalo až několik desítek metrů před cílem, kde byl nakonec vzájemný strhující finish ozdobou tohoto závodu. 

O pouhou jednu vteřinu zvítězila Lída, což určilo absolutní pořadí v ženách, při čemž obě získaly zlato ve svých kategoriích.

 

Aby té medailové radosti nebylo málo, třetím místem v kategorii muži B byl za svůj skvělý běh odměněn Pavel B..