Běh cyklostezkou

Většina běžeckých i cyklistických tréninků našeho AZ týmu směřuje na světelskou cyklostezku. Důvod je vcelku jasný. Cyklostezka, umístěná v těsné blízkosti malebné řeky Sázavy, je krásná a rádi ji využíváme stejně jako mnoho dalších občanů Světlé a okolí.

  

A tak vznikl nápad uspořádat první ročník závodu "Běh cyklostezkou". Přestože většina z nás zná podobné závody spíše z pohledu závodníků, ve spolupráci se Sportovním zařízením s.r.o. a tenisovým oddílem jsme do toho šli.

Připravili jsme trať, zázemí a občerstvení pro závodníky, pro každého účastníka pamětní medaili, časomíru a ceny. Zde bychom chtěli poděkovat sponzorům: Kukuřičný mlýn Mrzkovice, Bohemia Machine, Caesar Crystal, MBCOMP, Crystalite Bohemia, Acrystal a město Světlá nad Sázavou, kteří nám pomohli s cenami.

  

A protože nám v den závodu přálo i počasí sešlo se na startu úctyhodných 78 závodníků.

  

Zhodnocení závodů přísluší spíše samotným aktérům, komu se závod líbil přijďte za rok na druhý ročník, čímž nám pomůžete vytvořit z tohoto závodu tradici. Určitě připravíme nějaké novinky, těšte se.

Traťový rekord Petra Miláčka 18:32 je výzvou pro všechny borce a pro ostatní rekreační závodníky budiž motivací k tréninku překonání osobních časů, třeba i o několik málo vteřin.

  

A takto bojovali naši členové v samotném závodě.

1. místo Ž2 - Lída, 1. místo M3 - Fanda, 4. místo M2 - Pavel, 6.místo M3 - Jarda, 6.místo M2 - Radek D., 7.místo M2 - Radek P. a 12.místo M3 - Láďa

        

Výsledky z Běhu cyklostezkou zde

Článek z Havlíčkobrodského deníku zde

Fotografie od Pavla Kadlece zde

Fotografie od Jirky Víška zde

Video od Honzy Šafránka zde